Thea Haimovitz a discutat despre dificultățile și complexitatea tratamentului acneei în cadrul emisiunii Mi-Th Influencer, pe DC News TV.
Acneea este descrisă ca fiind o afecțiune persistentă și greu de vindecat, afectând semnificativ calitatea vieții celor care suferă de această boală.
Dificultatea tratamentului și necesitatea răbdării
„Este atât de greu de vindecat pentru că este o confluență între faptul că te ocupi de coșuri și este o confluență între faptul că te ocupi de structura pielii.
Dacă dai banii pe niște tratamente sau dacă te-ai ocupat primele 2-3 luni doar de structura pielii, dacă nu ai răbdare, atunci este de preferat să apară o teorie de genul ăsta: așa au pățit și mama și bunica și le-a trecut”, a explicat Thea Haimovitz.
Mituri și realități despre acnee
Contrar unor mituri populare, acneea nu dispare de la sine, mai ales la adulți. Thea Haimovitz subliniază că acneea persistă și rar este vindecată spontan:
„Astăzi, din păcate, acneea nu mai trece atât de ușor. Adică eu nu am cunoscut persoane, mai ales persoane mature, care s-au vindecat de acnee de la sine, n-am cunoscut așa ceva.
Cunosc persoane care au astăzi, nu știu, 60 de ani și care au niște povești din tinerețe, dar nici într-un caz nu vorbesc de cazuri de acnee dobândite sau care au stat cu ele 10 ani, 20 de ani pe față și într-o zi s-au vindecat”.
Persistența acneei și impactul pe termen lung
Acneea nu doar că persistă, dar pielea afectată devine un mediu propice pentru dezvoltarea acestei afecțiuni. Experta explică că acneea afectează pielea pe termen lung, fiind dificil de eliminat fără intervenție:
„Pielea învață să aibă acnee, va produce acnee, dar mai mult de atât, se va transforma într-un mediu fertil, în așa fel când acneea să poată trăi pe piele”, a conchis ea.