Maria Grapini, candidat PSD la alegerile europarlamentare, a adus în discuție dificultățile întâmpinate în procesul de accesare a fondurilor europene și a evidențiat inegalitățile din cadrul Uniunii Europene, comparând situația României cu cea a altor țări precum Polonia.

„Deci avem multe lucruri de îmbunătățit, pentru că începusem cu a da exemplul Poloniei. Când eu am scris primul proiect pe fonduri europene, m-am și dus la o emisiune cu un troler cu mine și am arătat câte bibliorafturi a trebuit să fac eu pentru 250.000 de euro, atâta era pe utilaje. 10.500 de pagini am semnat și a trebuit să-mi fac pe hol dulapuri ca să pun bibliorafturile”, a transmis Maria Grapini.

Impactul birocrației asupra mediului

„Ce spun Verzii de treaba asta, că se taie păduri pentru hârtia asta risipită?”, a întrebat Val Vâlcu.
„Verzii ce să spună? Nici nu știu toți ce se întâmplă. Fiecare țară e liberă să-și facă procedurile de lucru. Pe mine mă deranjează, fiindcă am fost întreprinzător 34 de ani, că pe întreprinzătorul român îl pui într-o competiție inegală cu cel din altă țară care n-are asemenea costuri”, a explicat Grapini.

Injustițiile și costurile aferente

Maria Grapini a detaliat provocările birocratice și costurile suplimentare impuse întreprinzătorilor români, comparativ cu cei din alte state membre ale Uniunii Europene.
„Știți ce mă deranja? Că mie îmi cerea, de exemplu, să dau copiile mașinilor dacă am o linie de șapte mașini. Cartea mașinii are 700 de pagini, să fac copie și să semnezi fiecare pagină olograf,” a adăugat aceasta