Într-o lume în continuă schimbare, relația dintre părinți și copii se confruntă adesea cu provocări neașteptate. În centrul acestei dinamici complexe se află întrebarea esențială: cine se pierde în această relație? Psihologul Radu Leca ne spune mai multe direct din platourile DC News TV.

Responsabilitatea părintelui

“Dar oare se pierde copilul sau se pierd părinții în relația cu copilul?” a întrebat Ramona A. Dumitru.

“În primă fază, specialistul va afirma că părintele este cel care s-a pierdut de relația cu copilul datorită faptului că nu a fost îndeajuns de responsabil, el a uitat de relația aceasta și copilul, cumva nu s-a mai armonizat cu părintele în mod explicit și în mod concret avem de-a face cu o pierdere a copilului respectiv.

El este cel care se pierde de turmă, cum se spunea în zona de psihologie creștină, undeva la începutul anilor 1995. Copilul care se pierde de turmă, va fi pierdut o perioadă lungă de timp până când se va întoarce din nou la familie.” a explicat psihologul Radu Leca.

Consecințele separării

“Este foarte greu să beneficieze un copil de logică, de argumente și de liniște, de susținere și de echilibru fără părinte și atunci acesta se va îndepărta profund de tot ceea ce înseamnă familie, fiindcă nu o va vedea niciodată.” a conchis acesta