Galațiul, odată pe un loc modest în clasamentul județelor din România la capitolul atragerea fondurilor europene, a făcut un salt impresionant în atragerea acestora.

Dan Nica, candidat PSD la alegerile europarlamentare, aduce în discuție evoluția județului, într-un mod remarcabil deși au fost întâmpinate multe piedici pe parcurs.

De la coada clasamentului la topul județelor 

“Când domnul președinte Bodea a preluat mandatul, județul Galați era pe locul 34 în țară, la atragerea fondurilor europene.

Astăzi este printre primele trei județe din România și acest lucru este un lucru extraordinar, pentru că toate investițiile pe care le-ați spus n-ar fi putut să fie făcute și acum suntem în faza aceasta în care implementăm proiectele care leagă Galațiul strategic din punct de vedere al conectivității.” a transmis Dan Nica.

Conectivitate și dezvoltare Infrastructurală 

“Ieri s-au aprobat și indicatorii economici pentru drumul expres care va lega podul peste Dunăre cu Focșani.

Noi mergem cu drumul la patru benzi din Șendreni până la Hanul Conachi și traversăm Siretul pentru a intra în drumul expres. Mai departe de acolo ne corectăm cu așa numita autostradă a Moldovei.” a subliniat el.

Proiecte de infrastructură majoră în lucru 

“Aeroportul din Galați… complicat. Nouă luni de zile ne-au trebui ca să finalizăm ultimele avize. Astăzi suntem în faza în care finalizăm studiul de fezabilitate și intrăm în procedura de atragerea fondurilor și construcția efectivă a aeroportului din Galați.” a conchis acesta.