Europarlamentarul Victor Negrescu atrage atenția la emisiunea DC Votez de la DC News TV că autoritățile europene pot lua în calcul lucrările executate prost atunci când alocă alți bani proiectelor românești.

Primari neperformanți la atras fonduri europene

„Realitatea este că primarul din Alba Iulia a pierdut banii din exercițiul financiar pe care trebuia să-i atragă. Am salvat proiectul pentru oameni, dar asta este o problemă, fiindcă în loc să folosim banii din actualul exerciții către noi proiecte, iată că noi în continuare finanțăm proiecte care stagnează și nu s-au implementat la timp.

Sincer să vă spun nu este ceva SF ce trebuia făcut în acel proiect. Vorbim de asfaltări, de reabilitarea infrastructurii, un lucru relativ simplu de făcut dacă exista implicare. Până în campania electorală eu nu l-am văzut pe fostul primar USR, actual PNL, mergând pe străzi, verificând lucrările”, a transmis Negrescu, candidat PSD la europarlamentare.

Comisia Europeană observă

„La un moment dat apăruseră pe Internet filmări cum asfaltau în timpul ploii acum, doar să mai câștige câteva voturi. Ori asta nu înseamnă să faci lucrurile cum trebuie, temeinic. Este o problemă în relația cu Uniunea Europeană, fiindcă Comisia observă când se fac lucrurile așa, pe picior. Există riscul ca astfel de proiecte să nu fie închise.

Va trebui ca cineva să semneze pentru închiderea proiectului, dar dacă este de proastă calitate nu se va face recepția. Iar dacă nu se face recepția, Alba Iulia este penalizată, dar și România este penalizată la bani europeni și apare ulterior riscul de dezangajări sau unor amenzi. Asta se întâmplă acolo unde”, a avertizat politicianul.