Președintele Klaus Iohannis a comentat evenimentul de violență extremă survenit ieri, în Palatul Parlamentului, când Dan Vîlceanu l-a agresat fizic pe Florin Roman.

VEZI ȘI: Scene de violență extremă în Parlamentul României. Dan Vîlceanu l-a bătut pe Florin Roman.

„Avem evenimente nefericite din păcate «Made in Romania». Este incalificabil evenimentul de ieri din Parlamentul României. Am mai văzut la televizor în alte țări cum în Parlament se încearcă lămurirea unor chestiuni prin violență fizică.

Nu am crezut că o să văd vreodată în Parlamentul României așa ceva, dar uite că am văzut. Este incalificabil și sper că rămâne un incident absolut singular”, a fost mesajul președintelui în prima conferință de presă organizată după incidentul dintre cei doi politicieni.

Cum a comentat Florin Roman incidentul

„A fost ceva neașteptat. I-am reproșat colegului deputat Dan Vîlceanu prezența în băncile grupului PNL, fapt interzis de către regulament, și i-am solicitat să revină în banca neafiliaților. A urmat o altercație verbală, moment în care domnia sa a izbucnit, a sărit peste bancă.

M-a invitat afară la bătaie. Am încercat să-l liniștesc și să-i spun că se face de rușine, iar afară a fost un moment la care nu te poți aștepta”, a transmis jurnaliștilor Florin Roman, ieri, după ce a fost agresat.