Fostul pilot de raliuri Titi Aur a reacționat pe fondul unui videoclip în care o tragedie pe șosea a fost evitată în ultimul moment de un șofer cu prezență de spirit.

Și-a asumat un risc enorm pentru nimic

„Vorbim de o asumare de risc exagerată și complet ilegală. Era linie continuă, deci vorbim de ilegalitate, dar îi venea și o mașină din față. Dacă ar fi depășit doar pe linie continuă era vorba de sancționare, dar nu a mai avut răbdare să rămână între cele două mașini și a trecut mai departe cu nesimțire, cu asumare de risc.

Norocul a fost aici că cel din față, care și filmează, a fost atent. Dar dacă acest lucru s-ar fi întâmplat când cel din față nu era atent, era cu ochii în telefon, era dezastru. Așa e doar o fază filmată și doar atât”, a transmis expertul auto.

Poliția Rutieră trebuie să accepte dovezi video

„Astfel de faze ar trebui să ducă obligatoriu la sancțiuni. Acele discuții despre transmiterea mai departe a imaginilor din astea sunt valabile. În primul rând l-a pus în pericol pe cel din față, ar trebui să fie sancționabile.

Dacă îi sancționezi pe unii doar după niște filmări, alții își vor da seama că există riscul să fie filmați și nu-și vor mai asuma riscuri. Până și această măsură banală care poate fi luată doar din pix face parte din măsurile pe care le poate lua statul. De mâine să fie valabile aceste filmări, să le bage Poliția din seamă. Nu pe toate, sigur, doar cele clare. Sancționatul nu o va mai face altă dată, dar vor auzi și alții”, a conchis acesta.