În traficul rutier, farurile reprezintă un element esențial pentru siguranța participanților. În special în condiții de vizibilitate redusă, cum ar fi vremea întunecată sau ploioasă, utilizarea corectă a farurilor poate face diferența între un accident și o călătorie în siguranță.
Titi Aur, expertul auto, ne spune mai multe despre aceste situații excepționale și cum ne raportăm corect la ele, direct din platourile DC News TV.
Situații excepționale periculoase
“Avem și și câteva clipuri video din trafic, aș vrea să le să le discutăm astăzi. Apropo de importanța farurilor, vedem aici o depășire pe ploaie, o depășire care pare regulamentară, a depășit o mașină, a revenit pe banda de circulație, însă vedem exact această mașină fără faruri. Adică se vede extraordinar de târziu. Vreme întunecată, mașină întunecată”, a menționat Florin Răvdan.
“Acum este și obligatoriu să mergi cu faza scurtă. Mulți spun «Păi da, dar eu am la mașină lumini de zi, nu mai merg cu faza scurtă», e adevărat, dar pe o astfel de vreme, la o mașină la care ai lumini de zi, se aprinde automat faza scurtă când se face întuneric și te obligă într-un fel să mergi cu faza scurtă aprinsă. ” a explicat Titi Aur.
Lumini de zi vs. faza scurtă
“Vedem foarte clar, aici se vede foarte clar cât de important e ca mașina din față să fie vizibilă. Acele discuții pe care le aveam noi pe timp de zi, nu mai vorbim pe timp de vizibilitate redusă, care e marea diferență între o mașină cu faza scurtă aprinsă și o mașină fără faruri aprinse: aproape că n-o vezi.” a explicat expertul auto Titi Aur.