Jurnalistul Răzvan Dumitrescu a avut-o ca invitat pe Gabriela Firea la emisiunea Ce se întâmplă de la DC News TV. Ultima întrebare a moderatorului a făcut referire la posibilele jocuri interne din PSD și PNL care ar fi asigurat șefii de partide că nu vor avea parte de competiție în partid.

Ce jocuri au făcut șefii coaliției?

„Erați candidatul partidului, după care candidatul deocamdată, după care candidatul la candidatură. În sfârșit sunteți candidat. Nu credeți că v-au sacrificat? Mai întâi au făcut chestia cu candidatul comun ca atât Ciucă, cât și Ciolacu, dacă învinge cineva să nu aibă competiție în partid.

Primarul General, cu cele mai multe voturi în spate, poate fi oricând un contracandidat la șefia partidului. După care au spus asta e, fiecare cu candidatul lui, «Ce-ar fi să nu câștige? Ca să fim noi în continuare în funcție”, a întrebat jurnalistul.

Firea vrea să recupereze timpul pierdut

„Dacă a existat acest sacrificiu, a fost doar pentru București. Eu mă simt onorată, chiar și așa târziu și pe ultima sută de metri, că am intrat în cursă. Sper să recuperez ceea ce s-a pierdut prin faptul că am intrat târziu în această competiție și nu am avut timp foarte mult pentru campania preelectorală.

Acum tensiunile sunt mult mai mari, timpul nu mai are răbdare, dar sper să recuperez bazându-mă pe experiența mea, prin faptul că am fost primar. Cunosc foarte bine primăria, consiliul, instituțiile subordonate, știu ce am de făcut”, a răspuns candidatul PSD la Primăria Generală, Gabriela Firea.