Fostul pilot de raliuri Titi Aur a analizat un accident prezentat într-un videoclip în timpul emisiunii DC Conducem de la DC News TV.

Ce s-a întâmplat

În imagini se poate observa cum un șofer aflat pe prima bandă trece pe culoarea verde a semaforului și este surprins de un alt șofer care a trecut prin intersecție fără prioritate. Deși autobuzul de pe banda a doua a oprit, șoferul nevinovat și-a continuat drumul conform culorii verzi de la semafor și s-a ciocnit de șoferul vinovat de accident.

„Șoferul ar fi trebuit să-și pună problema că autobuzul a oprit. Când treci printr-o intersecție și în dreapta sau stânga ești mascat de o mașină mare este una din lecțiile pe care trebuie să le știi. Nu treci pe lângă mașina mare oprită”, a explicat Titi Aur la DC News TV.

Lecția pe care trebuie să o învățăm cu toții

„Poate a oprit autobuzul că i s-a făcut rău șoferului. Mai bine oprești și tu degeaba, nu se întâmplă nimic dacă ai oprit inutil. Dar dacă el a oprit și tu nu ai oprit, există riscul să treacă un pieton, o mașină, un biciclist, un câine, orice.

E probabilitatea de 0,001% să i se fi făcut rău șoferului de autobuz, în cazul acela ai oprit inutil, dar cel mai probabil când o mașină oprește când la semafor este verde se întâmplă ceva. Trece un copil, trece un câine, trece o bicicletă. Atunci, vina șoferului care a circulat regulamentar și a fost lovit a fost că și-a asumat riscul să treacă pe lângă autobuzul oprit. Este o lecție pe care trebuie să o învețe oricine”, a conchis expertul în conducere defensivă.