Expertul în conducere defensivă Titi Aur a reacționat la un videoclip în care un șofer a dat de doi pietoni care traversau prin loc nepermis și un biciclist care traversa ilegal strada, deși era pe trecere.

Oamenii traversează pe unde apucă

„Da, acesta este modul în care se circulă în București sau în România în general. Sunt oameni care traversează strada pe unde apucă, pentru ei nu contează. Trecerea este aproape. Ce putem vedea din aceste imagini este că dacă ai trecut de o fază periculoasă nu înseamnă că s-a terminat.

Dacă ai salvat pe unul, nu poți să spui «Gata, următoarele cinci luni nu mi se mai întâmplă». Nu, se poate întâmpla în următorii metri. Aminteam de cartea «Kilometrul care urmează», fiindcă accidentul nu se întâmplă nici în milioanele de kilometri făcuți, nici în milioane pe care îi mai faci, ci în kilometrul care urmează”, a reacționat Titi Aur.

Accidentul poate apărea oricând

„Restrângând puțin, accidentul se poate întâmpla în metrii următori, chiar dacă acum trei metri ai avut o fază pe care ai salvat-o. Cam asta ar fi concluzia mea despre acest videoclip. Când ești la volan, trebuie să te gândești la fiecare fază, fiecare metru, fiecare loc că ți se poate întâmpla și să nu rămâi cu gândul că stai liniștit apoi. Pot fi 2-5-10 ani când nu ți se întâmplă nimic și apoi se întâmplă una după alta”, a conchis expertul auto.