Nu trebuie să fie de mirare că tinerii cedează tot mai mult în fața tentațiilor din moment ce presiunea pe care rețelele de socializare o pun asupra lor este atât de mare. Aceasta este concluzia la care a ajuns consilierul școlar Ioana Șandru în emisiunea DC Edu de la DC News TV.

„Suntem într-un cadru în care disciplina în școală aproape că intră în colaps. Se află într-un declin accentuat, nimeni nu poate contesta lucrul acesta. Sunt favorizate aceste fenomene din această cauză?”, a întrebat moderatorul emisiunii, prof. univ. dr. Sorin Ivan

Tensiuni imense asupra copiilor

„Toate se leagă cu criza valorilor din societate. Societatea se află în haos și pune o presiune asupra oamenilor, asupra tinerilor. Să fie buni, să fie perfecți, din social media văd că trebuie să aibă vacanțele perfecte, imaginea perfectă.

Se creează o anumită tensiune. Vrei să dai bine și să reziști stresului și poate și performanței școlare. În condițiile acestea este o luptă a individului cu sinele: ce are de învățat, ce are de respins, ce să ia din mediul familiar, din mediul social, ce-i folosește”, a răspuns Ioana Șandru.