Avocatul Poporului a lansat un mesaj dur pentru cei care își iau animale de companie pe care ulterior de abandonează, după ce numărul situațiilor de acest gen a explodat în timpul pandemiei Covid-19.

Și-au luat câine doar ca să poată ieși din casă în pandemie

„Eu nu accept ideea că astăzi spui ce mult îți place un animăluț și a doua zi îl abandonezi. Eu am fost absolut uluită de comportamentul pe care l-am văzut la unele persoane, mi-e greu să le spun oameni, care și-au luat animăluțe de companie ca să iasă în pandemie și după aia le-au abandonat. Cum să faci așa ceva?”, a transmis Renate Weber la DC Anima.

La fel se comportă și între ei

„E un fenomen internațional, nici eu nu-l înțeleg. Asta arată că natura umană este de fapt problema”, a răspuns moderatorul emisiunii, Tudor-Tim Ionescu.

„Cum să nu ai atâta suflet? Probabil că la fel de tare se abandonează de fapt unii pe alții. Eu nu cred că au un comportament diferit în relațiile umane pe cât îl au în relațiile cu animăluțele. Eu cred că cine poate face un astfel de gest este la fel de egoist, egocentric, narcisist și în relațiile interumane”, a adăugat Avocatul Poporului.