Situația din sondaje nu arată bine pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, iar surse din coaliția PSD-PNL arată un curent tot mai amplu de nesiguranță pe candidatura acestuia la Primăria Capitalei.

Student neremarcabil?

Recent, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că nu și-l amintește în mod special pe Cătălin Cîrstoiu, care i-a fost student la universitate. Analistul politic Bogdan Chirieac a reacționat la Antena 3 CNN la declarațiile lui Rafila.

„Sunt mii de studenți pe care i-a avut, nu și-l amintește pe Cătălin Cîrstoiu. Acum domnia a ieșit foarte mult în evidență. Din punct de vedere profesional ieșise de mult în evidență. Problema este că a ieșit în evidență ca și candidat la Primăria București, dar ca să spun așa… nu pușcă. Tot văd că aleargă în urma tuturor. Poate face un sprint care rupe totul și va ridica stadionul în picioare”, a comentat Bogdan Chirieac.

Vorbim de greșeli în campanie sau nepotrivire?

„Eu nu cred că vorbim de greșeli de campanie. Încep să cred că profesorul Cîrstoiu este potrivit unde se află acum, nu candidat la Primăria Generală a Capitalei. Și dacă Joe Biden sau Emmanuel Macron sunt de partea mea ca să sar la bârnă precum Nadia Comăneci, nu o să pot să sar la bârnă.

La fel și Cătălin Cîrstoiu: îl sprijină PSD și PNL la această onorabilă funcție, dar nu e de acolo omul. Nu este de campanie, trebuie să rezonezi cu oamenii de campanie… nu e de acolo, în mod evident”, a adăugat analistul.

Varianta Firea, plan de rezervă?

„Există și această șansă (n.r., a retragerii din cursă), dar pentru asta este nevoie de o decizie politică dură și trebuie pus ceva în loc. Sigur, Gabriela Firea își dorește să candideze, dar în fața lui Cristian Popescu Piedone și Nicușor Dan nu sunt șansele nici acolo mari. În plus, liderii PSD-PNL o să fie acuzați că l-au retras pe Cîrstoiu în baza unor sondaje care reprezintă sau nu momentul momentului și au înscris-o prea târziu în cursă pe Gabriela Firea, care ar avea de înfruntat o situație foarte dificilă”, a conchis acesta.