Psihologul Renata Iancu a spus la DC News TV ce greșeală pot face părinții în urma divorțului. Chiar dacă relațiile trebuie să rămână bune între parteneri la separare, nu este recomandat să continue gesturile romantice, spune ea.

Dacă au divorțat, nu trebuie să-și mai arate romantism, ci prietenie

„De exemplu, am avut copii de 5-6 ani care au înțeles cumva această separare. Ușor-ușor au acceptat situația, știind că vor merge și la mami și la tati, dar în continuare există acel conflict între părinți. Tot timpul există această bătălie: tu nu respecți regulile, tu nu-l lași să facă ce vrea, tatăl sau mama nu-și respectă programul de vizită.

Atunci se creează un haos, iar copilul nu mai înțelege ce se întâmplă. Pe lângă asta, părinții din moment ce s-au separat, au divorțat, atunci când se întâlnesc nu ar trebui să mai existe momente tandre sau drăgăstoase între ei. Acel copil va deveni confuz, nu va înțelege exact ce s-a întâmplat”, a explicat Renata Iancu.

Puține cupluri divorțate rămân prieteni după separare

„Cel mai bine ar fi ca părinții să învețe să fie prieteni, pentru că vor rămâne părinții acestor copii și totodată ar trebui să se înțeleagă și să fie prieteni. E cel mai simplu lucru.

Dar este destul de greu pentru părinți să devină prieteni, iar pentru copil destul de greu să înțeleagă ce se întâmplă pentru că trăiesc în acest haos, această nesiguranță”, a conchis ea.