Șoferii forțelor de ordine și ai echipajelor de urgență trebuie să fie pregătiți cât mai intens pentru momentul când ajung în spatele volanului autospecialelor, spune expertul în conducere defensivă Titi Aur la DC News TV.

În cadrul emisiunii „DC Conducem”, moderată de Florin Răvdan, fostul pilot de raliuri spune că antrenamentul le permite acestora să se adapteze mai ușor la situațiile limită și astfel viața tuturor participanților în trafic este mai sigură.

Situații critice în misiuni

„Da, sunt situații cu care poliția se confruntă și de asta am spus și eu susțin de fiecare dată că polițistul sau serviciile speciale în general, pentru că în asta nu intră doar polițistul, intră și jandarmii, intră și trupele antitero, intră și SRI, SPP-ul care au de multe ori misiuni speciale, trebuie neapărat să facă programe de pregătire specială.” a explicat Titi Aur.

Importanța componentei psihologice

„De ce? Pentru că atunci când ești în timpul unei astfel de acțiuni, pe lângă faptul că ești șoferul care trebuie să conduci mașina, ești în stres, în tensiunea că urmează să te lupți cumva, mai mult sau mai puțin direct, cu un infractor, infractor care poate fi nebun, poate fi băut, poate fi drogat, poate fi înarmat, poate fi criminal…

Nu știi ce urmează și atunci tu trebuie să faci niște antrenamente, ca stăpânitul mașinii în astfel de situații limită, să ajungă aproape din reflex”, a conchis acesta.