În cadrul un interviu recent, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a abordat subiectul schimbărilor propuse în ceea ce privește buletinul, cartea de identitate și permisul de conducere. Întrebările punctuale ale moderatorului Bogdan Chirieac au adus în discuție dificultățile întâmpinate în implementarea acestor schimbări, subliniind problemele cu furnizorii non-români și necesitatea de a accelera procesul. Ministrul a subliniat că proiectele sunt în curs, iar propunerile de modificare vor fi discutate în comisiile specializate și în Parlament, deschizând astfel calea către o posibilă reformă legislativă.

“Mai departe am o întrebare de la telespectatori, înțeleg că veți schimba buletinul, cartea de identitate și-l veți face mic cât un permis de conducere?” a întrebat Bogdan Chirieac.

“Am avut dificultăți pentru că un furnizor care nu e român a întârziat cu executarea contractului. S-a remediat cumva această problemă, am lucrat la ea vreo două luni, era întârziată când am văzut, tot nu era vina ministerului în niciun fel. Sperăm să deblocăm, să accelerăm și acest proces.” a răspuns Cătălin Predoiu.

“Deci nu s-a început încă schimbarea cardului de identitate.” a adăugat gazda emisiunii.

“Este în proces acest lucru și cartea de identitate electronică. Avem mai multe proiecte care sunt în curs. Asta spuneam că va trebui să discutăm comisia de specialitate, eventual să fie o, de ce nu o propunere legislativă, nu e obligatoriu să plece tot de la minister, dar e bine ca parlamentari când au astfel de inițiative, ar fi ideal să ne consulte.” a explicat ministrul Afacerilor Interne.

“Adică și permisul de conducere ar putea să aibă suficiente elemente de siguranță în așa fel încât să poată…” a adăugat jurnalistul Bogdan Chirieac.

“Am notat toate aceste propuneri, le voi discuta cu colegii.” a conchis ministrul.