În contextul temerilor generate de schimbările bugetare iminente și de impactul asupra mediului economic, președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), Laurențiu Neculaescu, aduce liniște prin sublinierea faptului că instituția pe care o conduce se bucură de o autonomie financiară solidă. Președintele subliniază că banii necesari programelor de mediu sunt deja existenți și că nu există nicio problemă în privința finanțării acestui sector vital pentru economia românească.

“Dar oamenii se tem acum, treceți în celălalt an, 2024 e alt buget, e o foame îngrozitoare de bani, guvernul lovește în mediul economic înspăimântător, noaptea ca hoții au dat o altă ordonanță de urgență care pune în genunchi microîntreprinderile, cea mai dinamică parte a economiei românești și lumea se întreabă, banii o să-i mai aveți?” a întrebat Bogdan Chirieac.

“Da. Din fericire, Administrația Fondului pentru Mediu este o instituție care se autofinanțează. Noi avem propriu buget, noi nu vărsăm la bugetul consolidat veniturile proprii. Ni se reportează banii în fiecare an cu aceeași destinație, drept pentru care banii noi îi avem, îi avem fizic în conturi, deci nu există o problemă și chiar vreau să anunț pe această cale, toată lumea să știe lucrul ăsta: nu există o problemă din punct de vedere al finanțării acestui program, banii îi avem fizic în cont.” a răspuns Laurențiu Neculaescu.