În cursul zilei de miercuri, 22 ianuarie, în municipiul Moreni, județul Dâmbovița, au ajuns primele echipamente digitale achiziționate prin intermediul proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din județul Dâmbovița”.
Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, acesta este cel mai mare proiect din regiune în acest domeniu, implementat de echipa pe care o conduce.
Proiectul finanțat cu fonduri PNRR, în valoare de 65 de milioane de lei. 63 de unități de învățământ vor beneficia de noile dotări
De asemenea, reprezentantul dâmbovițenilor a mai anunțat că, în următoarea perioadă, din valoarea totală de 65.000.000 lei, dispozitivele digitale de ultimă generație care valorează aproximativ 32.700.000 lei vor ajunge în 63 de unități de învățământ din județ.
Echipamentele digitale care vor ajunge în școli
Instituțiile de învățământ din județ vor primi o gamă variată de echipamente, toate având rolul de a sprijini predarea și învățarea prin utilizarea tehnologiei de ultimă generație. Printre acestea se numără:
- peste 1.100 laptopuri;
- peste 1.000 de table interactive;
- aproximativ 500 de calculatoare;
- aproximativ 2.000 de scannere și imprimante;
- aproximativ 1.000 de camere pentru videoconferințe;
- peste 1.000 de sisteme de sunet.
În același comunicat transmis pe pagina oficială de Facebook, Corneliu Ștefan a mai anunțat:
„În cel mai scurt timp, va fi semnat și contractul pentru furnizarea de mobilier. Așadar, vor fi livrate echipamente la Aninoasa, Bărbulețu, Braniștea, Brănești, Buciumeni, Ciocănești, Cobia, Cojasca, Comișani, Conțești, Corbii Mari, Cornești, Costeștii Din Vale, Crevedia, Dobra, Doicești, Dragodana, Gura Foii, Gura Ocniței, Gura Șuții, Hulubești, Iedera, I.L. Caragiale, Lucieni, Mătăsaru, Moreni, Moțăieni, Moroeni, Niculești, Nucet, Ocnița, Persinari, Pietrari, Pietroșița, Potlogi, Produlești, Pucheni, Răscăieți, Râu Alb, Sălcioara, Șelaru, Șotânga, Tărtăsești, Tătărani, Ulmi, Văcărești, Valea Lungă, Văleni, Vișina, Vișinești, Vulcana Băi, Vulcana Pandele, CSȘ Târgoviște, Palatul Copiilor Târgoviște, Școala Gimnazială Specială Târgoviște.
Este de datoria noastră să le oferim copiilor dâmbovițeni condițiile necesare pentru însuşirea unor cunoştinţe teoretice şi practice temeinice. Și am convingerea că toate investițiile pe care le facem în educație sunt investiții în viitorul copiilor noștri!”, a încheiat el.