Locuințele din marile orașe au ajuns la prețuri cu greu de ajuns de majoritatea salariaților din România, iar până și zonele mărginașe ale Bucureștiului sunt puse la vânzare cu peste 100.000 de euro pentru apartamente cu două camere.

Merită alternativele mai ieftine, dar mai depărtate de principalul mijloc de transport în comun din Capitală? Am plecat în căutarea unui răspuns în zona stației de metrou Păcii, unde se cere peste 1.800 euro / mp. Aici am întâlnit persoane care mi-au confirmat că, în opinia lor, vorbim de niște prețuri inaccesibile pentru omul de rând. Dar am mai întâlnit un fenomen: mulți n-au vrut să discute imobiliare pe motiv că nu-i interesează, declarându-se necunoscători.

Ca să lămuresc situația am vorbit cu analistul economic Adrian Negrescu care a venit cu o explicație pentru fenomen, dar și cu sfaturi pentru tinerii care vor să devină proprietari în acest an. Vedeți pe larg comentariile sale în reportajul atașat.

Nu m-am dat bătut și am mers și în Chiajna, în zona denumită de mulți „Militari Residence”. N-am găsit nici câini cu covrigi în coadă, nici condiții de locuit pentru cine vrea să facă economie la bani, așa că le dau dreptate celor din reportaj care mi-au spus că, dacă ar avea banii, s-ar muta mai departe de oraș, la casă, sau i-ar investi în altceva.

Pentru declarațiile celor care mi-au răspuns la întrebări, imagini ilustrative din ambele zone, interviul complet cu analistul Negrescu și multe altele urmăriți reportajul video atașat articolului.