Analistul Bogdan Chirieac și președintele Grupului de Investigații Politice Mugur Ciuvică au discutat la Miercurea Neagră de la DC News TV despre noile acțiuni ale lui Clotilde Armand de a contesta alegerile pierdute din 9 iulie la Sectorul 1.

Apărându-i pe „ai săi”, Chirieac a denunțat „nedreptatea” suferită de USR la ultimele alegeri, unde a adunat într-o alianță cu PMP și Forța Drepte 8,6% din voturile românilor la europarlamentare.

Dezavantaj la alegeri

„Ne dă la rădăcină domnul Mugur Ciuvică. Noi, Partidul Luminii și Dreptății, am fost dezavantajați la ultimele alegeri”, a transmis Bogdan Chirieac, profund ironic.

„Nu ați mai putut să manevrați la saci acolo”, a punctat Mugur Ciuvică.

„Păi și este normal? Dvs. vi se pare normal așa ceva?”, a întrebat retoric Chirieac.

„Pentru dvs. nu este normal. Ați văzut-o și pe Clotilde Armand ce supărată era că nu putea să bage mâinile prin saci”, a continuat Ciuvică.

N-a scăpat unul de plângere penală

Bogdan Chirieac: Le-a făcut plângere penală tuturor, n-a scăpat unul. Nu a făcut bine?

Mugur Ciuvică: A făcut ce a putut și ea să facă. Vă dați seama, în timp ce toți USR-iștii urlau că sunt dosare politice împotriva lor, doamna Clotilde venea și făcea alte dosare penale împotriva dușmanilor.

Bogdan Chirieac: Păi și nu e bine?

Mugur Ciuvică: Ba da. Este și consecvență, este și logică mare.

USR, către 5% la parlamentare?

Bogdan Chirieac: Nu luptăm pentru dreptate? Nu luptăm pentru o Românie curată? Nu luptăm pentru o Românie ca afară?

Mugur Ciuvică: Luptați de acasă încet-încet, pentru că deja cam două treimi din USR este acasă. A mai rămas o treime, iar după alegerile astea cred că o să mai rămână vreun sfert așa din USR-ul ăla din 2019, 2020, care era la 22%. Sunteți pe la o treime așa, iar în decembrie ajungeți cam la un sfert.