Toate emisiunile
Prof. Mariana Badea, interviu DC News. O emisiune pe care nu trebuie să o ratați
Anca Murgoci și Andreea Deaconescu vă invită să urmăriți o emisiune specială cu profesoara Mariana Badea. Am vorbit despre Bacalaureat, limba română, profesori și elevi. Mariana Badea a avut ce ne povesti! Niciun elev de-ai săi nu a picat bacalaureatul. Care a fost secretul? Aflăm vineri, de la ora 16.00.
Mariana Badea a publicat peste 30 de cărți, toate având un singur deziderat: sprijin pentru elevi. A ținut mereu pasul cu modificările din Programa școlară, din Programa de Bacalaureat, a scris cărți pentru fiecare an de studiu, de la clasa a V-a până la clasa a XII-a, cuprinzând toate operele literare existente în manualele alternative.
Mariana Badea a dat examenul de Bacalaureat la șapte materii, scris și oral, patru într-o zi și trei în altă zi, la care intra la ora 08.00 și termina seara. Cum vede evoluția examenului de Bacalaureat? Este astăzi un surogat de examen?
Cum evaluează dificultatea subiectelor și eventualele capcane pe care le întâmpină elevii?
Cum i se pare că astăzi, la proba orală, pe lângă faptul că numim un absolvent de liceu – utilizator – îi dăm punctaj pentru citit?! Și plus că proba se dă cu profesorul de la clasă…
Dacă ar fi parte din comisia de elaborare a subiectelor de Bacalaureat, ce schimbări ar implementa?
Ce poate să facă un profesor în era Tik Tok?
Acestea sunt doar o parte din subiectele abordate de profesoara Mariana Badea la DC News și DC News TV! Rămâneți cu noi – vineri, de la ora 16.00! O veți cunoaște pe Mariana Badea, un dascăl cum toți ar trebui să fie! Cu dragoste pentru elevi.
Profesoara Mariana Badea a lansat, în cadrul ediției din acest an a târgului Bookfest, volumul Bumerangul cuvintelor — Studiu de manele lingvistice. Publicată la Editura pentru Artă și Literatură, Colecția Violet, „Cartea Bumerangul cuvintelor nu este nicidecum una exclusiv «didactică»”, potrivit prefeței semnate de Odilia Roșianu.
„Cu umor șăgalnic, cu ironie (chiar mușcătoare, câteodată), dar și cu tristețe de multe ori, autoarea ne pune, de fapt, în fața ochilor un roman polițist, unde întrebarea ce răsare nerăbdătoare în mintea cititorului, la orice sfârșit de capitol, este: «Care va fi următorul criminal?». De fiecare dată avem de-a face cu o înlănțuire de cuvinte și expresii «blajine», atacate și, în final, omorâte de «stricătorii de limbă», printr-o «falsificare intelectuală», prin «surogate lingvistice», în timpul unor «concursuri de agramați», pe parcursul cărora toți se luptă pentru ca să ocupe locul I pe acest podium dizgrațios”.