În cadrul unui interviu de la DC News TV, liderul AUR George Simion a dezvăluit că telefonul său a fost confiscat de procurorul Rareș Stan cu doar trei zile înainte de alegerile din 9 iunie. Această acțiune a stârnit numeroase controverse și speculații în spațiul public.

George Simion este primul candidat care și-a anunțat oficial intrarea în cursă pentru Palatul Cotroceni, însă până la scrierea acestui articol nu cunoaștem încă data alegerilor prezidențiale.

Premieră juridică cu confiscarea telefonului?

În timpul interviului, Bogdan Chirieac l-a întrebat pe Simion de ce nu mai funcționează WhatsApp-ul său. Simion a răspuns că „telefonul meu este la domnul procuror Rareș Stan. Domnul procuror Rareș Stan a luat telefoanele tuturor colaboratorilor mei cu 3 zile înainte de alegeri”.

El a subliniat că aceștia au fost ridicați de pe stradă sau din fața blocului, într-un mod pe care l-a considerat neobișnuit pentru procedurile juridice standard.

Impactul asupra campaniei electorale

Simion a explicat că telefonul său a fost preluat de o colegă în ultima săptămână de campanie pentru a răspunde la numeroasele apeluri primite, dar a ajuns în posesia procurorului.

„Cu 3 zile înainte de alegeri eu aveam telefonul la o colegă care răspundea… și domnul procuror e în posesia telefonului meu”, a lămurit Simion, adăugând că nu mai poate accesa mesajele nici pe portalul web al platformei.

Efectul publicității negative

Chirieac a observat că ultimele zile de campanie au adus o atenție sporită asupra lui Simion din pricina acțiunilor Parchetului, întrebând dacă aceasta a fost o strategie electorală.

„Ultimele zile de campanie v-au propulsat în atenția publicului larg… Ați angajat Parchetul ca agent electoral?”, a chestionat Chirieac.

Simion a răspuns că nu crede că această publicitate negativă este benefică, subliniind că „nimeni nu vrea să voteze un potențial «pușcăriabil» pentru funcții publice.”

Controverse și reacții

Intervenția Parchetului în campania electorală a lui George Simion ridică întrebări despre influența acțiunilor juridice asupra procesului electoral.

Confiscarea telefonului și a echipamentelor colaboratorilor săi cu puțin timp înainte de alegeri a generat controverse și a stârnit suspiciuni legate de timing-ul și motivele din spatele acestor acțiuni. Cum va afecta acest lucru percepția publicului și rezultatele alegerilor rămâne de văzut.