Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice (GIP), și analistul politic Bogdan Chirieac au discutat recent la emisiunea “Miercurea Neagră” de pe DC News TV despre rezultatele alegerilor și implicațiile acestora.

Discuțiile au gravitat în jurul scorurilor obținute de AUR și Diana Șoșoacă, aducând în prim-plan controverse și speculații privind manipulările electorale.

Predicțiile lui Ciuvică

Mugur Ciuvică și-a menținut predicțiile anterioare legate de performanțele AUR și Diana Șoșoacă în alegeri.

„Eu v-am spus așa, AUR face sub 20%, a făcut chiar puțin sub 15, iar Șoșoacă nu intră în Parlament”, a transmis Ciuvică.

El a continuat menționând că există încă secții de votare unde rezultatele nu sunt definitive, sugerând că anumite forțe ar putea influența rezultatele finale:

„Mai sunt câteva secții încă, să vedem că poate «gardienii stabilității» mai lucrează”, a spus el.

Scorurile contradictorii

„Rezultatelevot.ro indică 4,89 ca scor”, a notat Bogdan Chirieac, sugerând că Șoșoacă ar putea rămâne sub pragul necesar pentru a intra în Parlament.

Cu toate acestea, Ciuvică a menționat că rezultatele BEC sunt diferite: „Da, dar rezultatele de la BEC încă sunt cu 5,03. Deci are 3 sutimi de procent peste clar”.

Controverse și manipulări

„Au umflat UDMR-ul de l-au dus la 6,5 scor istoric pentru UDMR. Hai că la locale poți să înțelegi că s-ar fi mobilizat ăia pentru primari.

Dar la europarlamentare au votat în continuu românii din «Regat», din Teleorman, Vaslui, Constanța, au votat UDMR-ul.

În schimb, «gardienilor stabilității» le-a trecut Șoșoacă ca pe turnantă, direct din Italia, că a luat foarte multe voturi acolo”, a concluzionat Ciuvică, într-o notă amuzantă.

La momentul scrierii articolului, partidul Dianei Șoșoacă are un scor de 4,83%.