Expertul în conducere defensivă Titi Aur a reacționat la un videoclip în care o mașină se strecoară in extremis printre două tramvaie în București.

De ce să nu stai la rând?

„În primul rând, tramvaiul poate fi depășit pe stânga doar atunci când nu există loc prin partea dreaptă. Aici se vede că era loc prin partea dreaptă, era o mașină oprită pe bandă. Nu aveai voie să depășești pe partea stângă.

Dar în orice caz, nu depășești pe partea stângă când este o trecere, când este o intersecție. Depășești pe partea stângă când nu ai cum să treci de tramvai pe dreapta și când nu este niciun pericol.

De ce să nu stai la rând? Este o atitudine de «Eu mă duc, eu mă strecor» pe motivul că, probabil, înainte de intersecție nu încape între tramvai și bordură”, a transmis Aur la emisiunea DC Conducem de la DC News TV.

Poliția trece chiar în momentul incidentului

„Exact în momentul în care el depășește tramvaiul se vede că trece o mașină de poliție în sens opus”, a remarcat moderatorul emisiunii, Florin Răvdan.

„Am văzut, dar dacă mașina de poliție nu era de la circulație, ci era în alte circumstanțe, nu stă să sancționeze «întâmplări banale din trafic». Și polițiștii trăiesc printre noi și văd zi de zi tot felul de incidente. Nici cei de la circulație nu pot sancționa totul, ci pot sancționa din când în când. Îl oprești pe unul și mai trec zece care fac aceeași greșeală. Și de fiecare dată apare acea frustrare «Da, domne’, și ăla a făcut la fel».

În circulația noastră ne-ar trebui mulți polițiști în stradă ca să poți opri doar prin sancțiune. Educația și coerciția trebuie să funcționeze împreună. Prin educație îi oprești pe o mare parte și prin coerciție îi oprești pe cei care nu înțeleg educația. Dar când ai de sancționat chiar și pe cei care nu știu, atunci e o problemă”, a conchis Titi Aur.