Candidatul PNL pentru Primăria Generală a Capitalei, Sebastian Burduja, spune că în proiectul său se numără și crearea unei identități a Bucureștiului. Politicanul argumentează că tot ce poate oferi orașul se poate vedea în câteva ore.

O Capitală ca într-o țară în care să rămânem

„Vreau o Capitală ca într-o țară în care să rămânem. Nu sunt pentru importul formelor fără fond dacă ne întoarcem la Titu Maiorescu. Nu, sunt pentru un model românesc, să fim Marele București, cu o identitate proprie, asumată: și din interbelic, și din Epoca de Aur”, a spus Sebastian Burduja la DC Votez.

„Și care să crească cum a recrescut Berlinul care era pe nicăieri și acum redevine centrul cultural al Europei în momentul acesta luptându-se cu Paris, cu Roma, cu Madrid”, a punctat moderatorul emisiunii, analistul Bogdan Chirieac.

Câte se pot face fără o identitate clară?

„Așa este. Gândiți-vă că Bucureștiul nu are o identitate. Astăzi, când mă vizitează un prieten din afara țării, nu știm ce să facem în București mai mult de câteva ore.

Vedem Palatul Parlamentului, eventual Muzeul Satului, Patriarhia, în Centrul Vechi nu putem să mergem fiindcă sunt trotuarele sparte, casele cad, fațadele sunt vandalizate, n-avem parcare, deși se poate face un parteneriat public-privat.

Cu siguranță se pot face aceste lucruri pentru a da o identitate orașului”, a conchis politicianul PNL.

Cum a renăscut Berlinul

Renașterea Berlinului din sărăcie și impas este o poveste fascinantă de transformare urbană și socială. După căderea Zidului Berlinului în 1989, orașul a fost confruntat cu provocări economice semnificative, inclusiv sărăcie și infrastructură deteriorată. În ultimele decenii, Berlinul a trecut printr-un proces de regenerare urbană, revitalizându-și cartierele, îmbunătățind infrastructura și atrăgând investiții.

Un factor cheie în această transformare a fost investiția în artă și cultură, care a atras turiști și a stimulat economia locală. De asemenea, Berlinul a devenit un hub pentru startup-uri și tehnologie, atrăgând talente și inovații din întreaga lume. Politicile guvernamentale axate pe dezvoltare durabilă și incluziune socială au contribuit, de asemenea, la reducerea sărăciei și la îmbunătățirea calității vieții rezidenților.