Într-o lume în care știința și credința sunt adesea văzute ca fiind la poli opuși, există persoane pentru care acestea se împletesc în mod armonios, ghidându-le atât cariera profesională, cât și viața personală. Un astfel de exemplu este academicianul Leon Dănăilă, a cărui poveste ne oferă o perspectivă unică asupra rolului credinței în medicină și în viața de zi cu zi.
Credința în viața de zi cu zi
“Mi-a plăcut medicina, citeam, ocupam timpul meu liber cu studierea diferitelor cărți din acest domeniu, de anatomie, fiziologie. Dar am fost și un om foarte credincios să știți, eu fiindcă eram și mai sănătos, munceam și la munca câmpului, dar la Paști, la sărbători mă duceam la biserică în fiecare duminică mă rugam lui D-zeu, așa am învățat de la părinți.” a transmis academicianul Leon Dănăilă.
Credința și practica medicală
“Și eu singur mă duceam, mi-aduc aminte la Paști, mă duceam cu un coș mare și toți mă așteptau acasă să vin cu coșul respectiv sfințit, era un fir mare de oameni până în stradă. Până nu venea preotul și ne sfințea coșul nu mă întorceam acasă. Acasă mă așteptau toți cu masa pusă, nu mâncau până când nu gustau din bucatele sfințite, așa încât credința este foarte, foarte importantă mai ales pentru activitatea medicală.” a subliniat acesta.