Expertul în conducere defensivă Titi Aur a reamintit că țara noastră nu dispune de camere de supraveghere cu măsurare de viteză care pot emite automat amenzi pentru încălcarea legii, în timpul emisiunii DC Conducem de la DC News TV.

VEZI ȘI: Semafoarele inteligente, un plus de siguranță rutieră. Titi Aur: Ar putea educa șoferii.

Belgia are 25.000 de camere, noi ne rugăm să avem 1.000

Deși are o suprafață mult mai mică decât țara noastră, Belgia are în prezent 25.000 de camere, în timp ce România vrea să implementeze un sistem cu doar 1.000 de camere prin PNRR.

„România nu are nicio cameră de supraveghere care să poată să-ți măsoare viteza. Belgia, o țară de vreo 5 ori mai mică decât România ca suprafață, are 25.000 de camere. Noi sperăm să avem prin PNRR 1.000 de camere, pe care o să le avem la sfârșit, prin 2028-2029 încolo, după ce trece PNRR-ul probabil”, a spus Titi Aur.

Autostradă pe Maniu

„Nu avem nicio cameră care să poată să transmită sancțiuni. Cei de la drumuri au camere și au făcut un raport în care se vede că la ieșirea din București, pe Bulevardul Iuliu Maniu, când încă nu ești pe autostradă, au avut într-un an 9.000 de cazuri cu viteze de peste 130 km/h.

Când șoferul român așa se comportă, n-ai cum să te aștepți decât la niște statistici foarte dureroase – mulți morți, mulți răniți, multe accidente”, a adăugat expertul în conducere defensivă.