Educația este un pilon fundamental al oricărei societăți care aspiră la progres și dezvoltare. În România, discuțiile despre starea actuală și viitorul educației sunt mai aprinse ca niciodată. În cadrul emisiunii DC Edu, Iulian Cristache președintele Federației Naționale a Părinților – EDUPART, a abordat această temă în privința evoluției sistemului educațional românesc.
Optimismul în educație: O luptă comună
“Sunteți optimist privitor la viitorul școlii românești?” a întrebat prof. univ. dr. Sorin Ivan.
“Pentru a fi optimist, trebuie să punem umărul cu toții. Deci nu ne putem uita doar la o lege, noțiunea de România educată este luată efectiv la mișto.
Nu poate România educată, printr-un proiect, să facă ceea ce noi nu facem în sânul familiei și ceea ce școala nu face la școală.” a răspuns Iulian Cristache.
Realitatea educației și speranța de schimbare
“Mai avem mult până la România educată, mai este mult până să se nască?” a subliniat gazda emisiuni.
“Până se maturizează, că de născut s-a născut undeva prin 2015, dar se dezvoltă cam greu, din păcate. Dar speranța moare ultima și trebuie să gândim pozitiv, deși eu vă spun sincer că nu am același element de pozitivitate atunci când vorbim de sistemul educațional, pentru că mă uit și văd ceea ce se întâmplă în societate.
Copiii, la rândul lor, sunt produsul societății și mi-e greu să cred că vor apărea schimbări peste noapte.” a conchis acesta.