Expertul în conducere defensivă Titi Aur spune la DC News TV că un clip cu un camion care zdrobește o mașină aflată pe contrasens trebuie arătat tuturor șoferilor din România, mai ales celor de camion, fiindcă mulți dintre cei care își câștigă pâinea din condus merg cu viteză excesivă.

VEZI ȘI: Autospecială de pompieri trece la milimetru prin fața trenului. Instructor din cadrul autorităților: Legea ne spune că nu suntem indestructibili

Cu viteza nu-i de joacă

„Trebuie să înțelegem că nu-i de joacă cu viteza, mai ales la astfel de mașini. Există o revoltă a șoferilor profesioniști împotriva mea. Nu știu câți mai vorbesc, dar eu pot să mănânc bătaie de la șoferii profesioniști. Dacă nu vin la emisiune odată, e posibil să mă fi prins pe undeva și să mă fi bătut. Ei merg din viteză din dorința de a-și face cursele, de a câștiga bani, de a ajunge mai repede la încărcat/descărcat, pentru că nimeni nu-i educă din punctul ăsta de vedere”, a spus Aur la DC Conducem.

Nu se discută suficient la atestatul profesional

„Ei se duc și-și iau atestatele profesionale și nu se discută despre asta. Nu știu dacă e în programă, dar nici nu se discută. Nu se dau exemple, filmulețe. Acest film din punctul meu de vedere ar trebui arătat în toate instituțiile în care avem șoferi, în special de camioane, dar nu numai, ca să vadă ce se poată întâmpla, să fie îngrozit, să înțeleagă”, a adăugat acesta.

Vina nu se dă niciodată pe șofer

„Altfel, vin și strigă la mine că sunt un nebun, dar când se întâmplă așa ceva spun că e ghinion, că sigur a explodat anvelopa, deci nu a fost vina șoferului. Drumul era bun, avea asfalt, avea parapet, nu e vina drumului. Deci, dacă nu-i drumul, a fost mașina. Nimeni nu acceptă că omul e principalul actor. Da, poate fi și explozie, poate fi și drumul, dar statistic peste 95% din cauzele accidentelor vorbim de om, nu de mașină, nu de drum”, a conchis fostul pilot de raliuri.