Instructorul de conducere defensivă din cadrul Serviciului de Pregătire Profesională a vorbit la DC News TV despre limitele girofarului pentru șoferii de autospecială.

La scurt timp, un incident grav a avut loc în județul Cluj, când o autospecială de pompieri a trecut „la mustață” prin fața unui tren aflat în mișcare. Imaginile publicate de cluj24.ro au devenit virale pe Internet.

Trebuie să învețe că nu sunt indestructibili

„În partea aceasta de teorie încercăm să-i facem să conștientizeze că nu sunt invincibili. Avem destule situații când colegii noștri, cel puțin cei tineri, în momentul în care s-au văzut cu uniformă, mașină cu sisteme acustice și optice, au impresia că sunt indestructibili. Nu e chiar așa.

În regulamentul de aplicare al OUG 195/2002 avem niște reguli foarte clare care ne spun că nu suntem indestructibili. Avem calea ferată unde obligatoriu oprim chiar dacă suntem coloana președintelui. Dacă trecem la nivel de cale ferată și avem semafor roșu, bariere sau orice altceva, atunci trebuie să oprim”, a explicat subcomisarul Iacob Robert la Culisele Justiției.

Ce spun autoritățile

„În urma vizualizării imaginilor, unitatea noastră a demarat în regim de urgență cercetarea disciplinară care se impune pentru analizarea celor întâmplate și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de această situație ce a pus în pericol viața echipajului care a încadrat autospeciala de intervenție”, a transmis ISU Cluj, potrivit sursei citate.