Bucureștiul are aproximativ 650.000 de apartamente în blocurile construite în perioada comuniste pe care oamenii le împart în două categorii: înainte de cutremurul din 4 martie 1977 și după.
Ținând cont de crizele care au lovit România din 2020 încoace, prețurile la locuințe au crescut, fiind alimentate și de oprirea eliberărilor autorizațiilor de construcție de către Primăria Generală.
Astfel, mulți s-au văzut în situația în care singura locuință pe care și-o permiteau să fie una într-un bloc vechi. Invitată la DC News TV pentru a discuta despre piața imobiliară, expertul Diana Micu a explicat ce se află în spatele cererii pentru astfel de apartamente în București.
Care sunt problemele blocurilor vechi
„Dacă cumperi un apartament într-un bloc este mai ieftin, dar trebuie să investești forate mult pentru a-l renova, pentru a rezolva problemele. Mai sunt și probleme de compartimentare, fiindcă se făcea într-un anumit fel înainte de 1990. Acum preferințele oamenilor sunt altele”, a spus Mihai Ciobanu, realizator Totul despre bani.
Când vrei neapărat o zonă… faci compromisuri
„Așa este. Locuințele vechi sunt adresate mai mult celor care vor neapărat să locuiască într-o anumită zonă în care nu sunt locuințe noi sau locuințele noi sunt foarte scumpe comparativ cu cele vechi, cum este și normal.
Astfel, se orientează spre cele vechi și eventual își bugetează reparațiile respective pe o perioadă mai lungă de timp”, a explicat Diana Micu.