În contextul unui interviu recent difuzat pe DC News, medicul pediatru specialist și consultant în lactație, Ilinca Tranulis, a subliniat importanța atașării corecte a bebelușului la sân pentru evitarea unor probleme frecvent întâlnite. Ilinca Tranulis a evidențiat că poziționarea adecvată a bebelușului îi permite să prindă corect sânul, evitând astfel rănile și asigurând o lactație eficientă. De asemenea, a subliniat impactul negativ al folosirii biberoanelor asupra modului în care bebelușii sug din sân, evidențiind necesitatea unei atenții speciale pentru a preveni aceste complicații.

“Și pentru că ați adus material didactic, puteți să ne arătați cum e corect atașarea copilului? Pentru că auzim tot mai des că mamele suferă răni la sân, bebelușul nu e alăptat corespunzător…” a întrebat Loredana Iriciuc.

“Într-adevăr, bebelușul care este pus la sân de la început are niște instincte corecte, de a deschide foarte larg gura, de a prinde tot mamelonul și mare parte din sân astfel încât el să nu țină doar cu buzele sau cu gingiile doar mamelonul, doar vârful sânului și să dea acele răni și reușește să scoată lapte prinzând corect. Dacă bebelușul între timp a primit niște biberoane, biberonul se ține altfel în guriță, se suge altfel din el. Copilul asta ține minte, mie mi-a venit lapte mult și bun făcând buzițele uite așa ca un peștișor, păi vin și la sân, tot așa ca și când aș mânca din biberon. Atâta timp cât bebelușul nu prinde bine sânul, pe mamă o doare, el nu reușește să transfere laptele, deci îi va fi foame, va fi nevoie de un alt biberon iar nescoțând mama lapte din sân, lapte rămâne acolo, iar ăsta este semnalul pentru corp să nu mai producă lapte și încet-încet secreția de lapte va scădea.”  a explicat Ilinca Tranulis.