Într-un interviu acordat lui Răzvan Dumitrescu pe DC News, Mircea Burlacu, vicepreședintele BNS, trage un semnal de alarmă cu privire la impactul devastator al noilor reglementări asupra categoriilor defavorizate din România. Burlacu subliniază că aceste măsuri au generat un val de nemulțumire și revoltă, evidențiind reducerea semnificativă a beneficiilor acordate unor categorii vulnerabile, cum ar fi bonurile de masă și alocațiile de hrană. Impactul asupra veniturilor, susține el, afectează sute de salariați, creând o situație dificilă și generând întrebări cu privire la gestionarea acestei crize.

“Dar, cine credeți dvs. că pierde dintre români, categorii ș.a.m.d. cel mai mult pe reglementările astea pe care le-au avut în 2024?” a întrebat  Răzvan Dumitrescu.

“Vă spun un lucru, am făcut o adresă și domnului ministru Grindeanu în legătură cu lucrurile astea. Fenomenul de revoltă deja începe să capete noi valențe și știți de ce? Au luat mâncarea de pe masa românilor, au plafonat pentru foarte multe categorii, culmea, care nu se îndestulează sau nu primesc acești bani de la bugetul de stat, care primeau hrana, bonurile de masă unii, alocația de hrană, alții, la niște sume care oricum n-ar fi acoperit numărul de calorii necesar pentru o masă și le-au redus cu undeva între 60% și 70% pentru multe cazuri plafonând suma maximă care putea să acopere bonurile de masă la două salarii minime din 2019.” a răspuns Mircea Burlacu.

“Sunt oameni care pierd în felul ăsta?” a adăugat Răzvan Dumitrescu.

“Da, vă spun din situația pe care o cunosc foarte bine și care nu știu cum să o gestionez, pentru că toată lumea e nemulțumită și e vorba de sute de salariați. La un salariu net de 3900 pierde la bonurile de masă 450 lei, iar unii care au alocație de hrană, personal navigant și care nu iau bani de la bugetul de stat, pierd până la 1.000 lei la net.” a explicat Mircea Burlacu.