În cadrul unui interviu captivant cu consilierul local Dan Podaru, membrii comunității din sectorul 1 au aflat că, în ciuda promisiunilor de îmbunătățire a condițiilor de viață, provocările legate de locurile de parcare și gestionarea gunoiului persistă. Consilierul a adus în discuție un document oficial al Consiliului General al Municipiului București, care evidențiază solicitările nerespectate privind triplarea frecvențelor de curățenie. Astfel, consilierul a adus în atenție o realitate cruntă – reducerea acestor activități esențiale la jumătate, subminând afirmațiile oficialilor cu privire la ameliorarea calității vieții în sectorul 1.
“Două lucruri, prima dată cu locurile de parcare, ați zis că a fost prima doleanță, dar știm foarte bine că în 2020 a fost o problemă uriașă cu gunoiul. Poate oamenii voiau locuri de parcare, dar situația gunoiului a fost foarte, foarte critică în 2020. Cum s-a rezolvat sau dacă s-a rezolvat?” a întrebat gazda emisiunii, Narcis Neagoe.
“Deci iarăși există un document public transmis de la nivelul Consiliului General al Municipiului București, adică de la primăria condusă de Nicușor Dan, în care primarul general cerea triplarea frecvențelor și printre ele, a operațiunilor care se desfășoară pentru curățenie. Și una dintre acestea care, în scris a venit acest document pe care îl voi transmite și redacției dvs., ca să le demonstrăm tuturor și să le puteți publica și să vadă lumea că există, cerea triplarea spălării străzilor și explica printr-un studiu științific cum astfel se reduce poluarea în București. Da, bun, acest lucru nu a fost respectat de către actuala conducere a primăriei și toate aceste frecvențe, toate aceste activități de curățenie au fost înjumătățite. Deci reducerea de prețuri cu care se mândrește Clotilde Armand nu este o reducere reală a prețurilor, ci o reducere a frecvențelor. Trăim mai prost, într-un sector mai murdar și cu o mai mare poluare, pentru că am văzut că în ultimele declarații spune că dânsa a redus poluarea. Lucrul ăsta este neadevărat. Nu a redus absolut nimic, reducând frecvențele, deci măturarea, spălarea, strângerea gunoaielor stradale, reducând toate aceste frecvențe la jumătate, de fapt a afectat viața cetățenilor.” a explicat Dan Podaru.