„Nu am o problemă cu cheltuielile, acelea se vor face și poate vor crește că e an electoral. De unde luați veniturile este întrebarea pe care și-o pune toată lumea. (…) Puteți garanta, neavând funcția e premier, că vor crește pensiile, nu la 1 ianuarie când sunt indexate, ci la 1 septembrie, a doua majorare așa cum s-a propus?”, a întrebat analistul Bogdan Chirieac.

„Am discutat acest subiect în emisiunea precedentă. Decizia a fost luată și se va întâmpla. Nu putem să venim în fața românilor și să nu ducem la bun sfârșit această asumare. PNL și-a asumat creșterea pensiilor și am făcut-o efectiv de trei ori din 2019 până acum. Punctul de pensie a ajuns de la 1.265 de lei la 1.785 de lei.

Acum, discuțiile care au fost au fost legate tocmai de sustenabilitate, de asigurarea acestor venituri ca să putem să le asigurăm celor care așteaptă această lege a pensiilor banii necesari pentru a crea sustenabilitatea întregului proiect.

Banii vin, pe de o parte, pe creșterea economică. Discutăm de venituri din economie, este prima oară când acestea cresc de la 27% la 29,6%, deci este o creștere de 2,6% ce înseamnă peste 35 mld. lei.

Sunt și celelalte două proiecte pe care ni le-am asumat: legea anti-evaziune care, pe calculele Ministerului de Finanțe, asigură un plus de aproximativ 10 mld. lei; și legea nr. 296/2023 care, prin aplicarea ei, asigură 16 mld. lei”, a transmis la DC News TV liderul liberal și președinte al Senatului, Nicolae Ciucă.