Rețeta lui Nicolae Ciucă de sarmale. Cum se prepară în Oltenia

„Se apropie Crăciunul și Anul Nou, știu că niciodată nu ați petrecut un concediu în afara țării. Ce faceți acum de sărbători?”, a întrebat Bogdan Chirieac în emisiunea de la DC News TV.

„Sunt cu familia, în fiecare an am fost cu familia, mai ales acum că avem o familie lărgită – avem două nepoțele. Trebuie să ne bucurăm de puținul timp pe care îl avem liber în această perioadă. Nu cred că există o sursă de energie mai bună pentru un om de vârsta noastră decât atunci când ești în preajmă și faci micile plăceri ale copiilor, să-i răsfeți puțin”, a explicat președintele PNL și al Senatului, Nicolae Ciucă.

„Data trecută ne-ați spus că găteați în Afganistan, ați făcut și ciorbă din rațiile oferite de armata americană. Acum, de Crăciun, veți găti acasă lângă soție? Cu alte cuvinte știți să faceți sarmale?”, a mai întrebat jurnalistul Bogdan Chirieac.

„Da, știu să fac sarmale”, a răspuns Ciucă. „Știu să fac sarmale oltenești. În Oltenia, în afară de varză, mai există niște ardei roșii, oltenii le spun raci, care se usucă la streașina casei (...) și se păstrează acolo pentru când se fac sarmale. Se opăresc în apă, li se scot semințele și se umplu cu amestecul de carne pentru sarmale și se pun printre sarmale. Sunt ușor picanți și dau și un gust aparte sarmalelor”.

Continuă explorarea

Greşeala pe care o fac cel mai des profesorii

Prof. univ. dr. Liviu Papadima, de la Universitatea din București, a subliniat greşeala cea mai frecventă pe care o fac profesorii în România.  "Profesorii cred, de cele mai multe ori, că cei...
18 noi 2025, 08:49

Degeaba se fac legi, dacă nu se repară drumurile

Cătălin Codescu, preşedintele Asociaţiei Victimelor Accidentelor de Circulaţie (AVAC), trage un semnal de alarmă cu privire la numărul de accidente din România. Potrivit acestuia, degeaba se...
05 noi 2025, 14:03