Iată ce alimente trebuie să eviţi la tratamentul oncologic, conform medicului Ramona Schenker.

„În cadrul centrului nostru, o avem pe dr. Raluca Bârzu, care vine din Bucureşti o dată la 2 săptămâni pentru a asigura consultaţii gratuite pacienţilor noştri. În ultimii ani, am văzut că ne tot confruntăm cu mituri cu privire la alimentaţia pacientului oncologic. În general, se recomandă ca singurele alimente interzise să fie grepfruitul, ceaiul de sunătoare, rodia şi orice alt tip de anti-oxidanţi. Există şi studii în acest sens.

Ele sunt interzise. Pentru că ele conţin o substanţă care provoacă o detoxifiere accelerată a organismului, iar studiile arată că scad eficacitatea tratamentului. În rest, nu se recomandă restricţii. Totul trebuie făcut cu moderaţie. Aceste mituri cu eliminarea zahărurilor sau a proteinelor animale nu sunt încurajate pe perioada tratamentelor, când corpul este oricum slăbit pe perioada medicaţiei”, a declarat dr. Ramona Schenker, psiho-oncolog la Centrul de Oncologie și Radioterapie Sf. Nectarie Craiova.