Ştiaţi că există un joc de cărţi al cărui mare avantaj este că apropie oamenii? 

Este vorba despre Bridge, un joc de cărţi similar Whistului. Florin Filip a vorbit despre avantajele acestui joc la DC News TV. 

„Echipele, normal, se stabilesc dinainte în sistem competiţional. Dar înainte, pe vremuri, ne întâlneam 4-8 persoane, şi jucam fiecare cu fiecare, ne roteam. Cel mai important avantaj al acestui joc este că apropie foarte mult oamenii, majoritatea celor care joacă Bridge legând prietenii de-o viaţă. 

Mai sunt şi ciondăneli, evident. După concursuri în care joci 6 ore într-o zi, stăm alte 6 ore la discuţii, la Procesul Etapei. Sunt poveşti nemuritoare. 

Pentru că atunci când jucăm, cel care joacă o carte ar vrea să îi transmită un mesaj partenerului. Dacă mesajul e recepţionat de partener la fel, este foarte bine, vei câştiga. Dacă partenerul înţelege altceva, s-a distrus totul”, a declarat Florin Filip la DCNews TV. 

„Dezvoltă mult strategia, ca la şah” 

În plus, spune Florin Filip, Bridge-ul e un joc care dezvoltă strategia, exact cum face şi şahul. 

„Dezvoltă mult strategia, ca la şah. Dacă la şah ai 64 de pătrăţele, cu 9 piese care se mută diferit, acolo trebuie să fii atent, să muţi toate piesele şi să prevezi ce ar putea muta şi adversarul. La bridge e un infinit de combinaţii, 13 luate câte 52. Sunt multe combinaţii în care pot fi împărţite cărţile, şi apoi există reacţiile partenerilor, şi ale adversarilor. Trebuie să fii şi un bun psiholog, să stai cu ochii stânga-dreapta la adversari, ce mimică au”, a mai explicat acesta.