Crin Antonescu revine în prim-planul politic cu un mesaj ferm: „Partidele m-au sprijinit, dar victoria sau eșecul îmi aparțin.” În interviul de la DCNews fostul lider liberal subliniază că mașinăriile de partid nu mai au forța de altădată, iar responsabilitatea finală pentru rezultat este exclusiv a candidatului.

„Este o alianță care a făcut o opțiune politică, mi-a făcut o propunere, am acceptat-o și care s-a comportat absolut normal. Principalele atacuri la campania mea au fost vreo două luni de zile, în care s-au mai liniștit acum, totuși, în fața evidenței. Faptul de salutat, totuși, în România: că nu voi fi susținut, că nu, că nu o să fie PSD-ul, că nu o să fie PNL-ul. Nu.

S-au pornit mai greu, cum era și normal. Gândiți-vă că, de un an de zile, nu mai contenește cu campanii electorale în România. Acum e campanie și cred că se poate observa, practic, cum mașinăria asta — atâta cât mai e ea, că nu e o mașină nouă…

Partidele, din punct de vedere electoral, nu sunt nou-nouțe, n-au vigoarea de acum 10 ani, 20 de ani. Și nici vigoarea de acum un an și jumătate.

Și, poate, nici vigoarea de acum un an și jumătate. Dar, cât pot ele, s-au pus în mișcare. Alegerile vor fi câștigate sau pierdute de către mine, nu de către ele. Nu am niciun fel de indiciu.

Gândiți-vă că, la un moment dat, s-a discutat despre primarii care nu mă susțin pe mine, ci pe alții. Totuși, din 3.000 de primari, suntem… Exact doi.

Și atunci, nu despre asta e vorba. Deci eu câștig sau pierd aceste alegeri. Partidele — n-am ce să le reproșez.

Partidele au finanțat, au susținut, susțin această campanie. PSD-ul, că el era suspectul ei — impecabil, am mai spus-o.”, a explicat Crin Antonescu.

Este impecabil. Sunt, de fapt, și PSD și PNL. Doar că nu puteți nega faptul că, mai ales ca profesor, n-au luat nici măcar nota 5 la alegerile precedente.”, a spus Anca Murgoci.

„De ce să neg? Ce e treaba mea?”, a răspuns candidatul la prezidențiale.

„Da. Și cum două partide de nota 4, care nu și-au băgat candidați în turul doi, vor da un candidat de nota 10? Deci măcar de nota 8… de nota 10. Adică două partide care, practic, românii le-au dat o palmă”, a întrebat Anca Murgoci.

„Adică două partide care, practic, românii le-au dat o palmă, ar putea…” Românii votează candidați, și dacă nota va fi câștigătoare, e și meritul partidelor, pentru că au ales candidatul corect. Dacă nota nu va fi câștigătoare, e vina mea. Dar nu văd ce legătură are faptul că partidele… Partidele au dovedit, totuși, nemaipunându-și fiecare câte un candidat perdant, cum au făcut — au dovedit, totuși, că au înțeles ceva. Și vă mai întreb, totuși, ceva: dacă eu ar trebui să fiu descumpănit sau ce propuneți? Pentru că partidele din spatele meu sunt mai slăbuțe.”, a explicat Crin Antonescu.

„Mi se pare așa, miracol.”, a spus Anca Murgoci

„Miracol? Dar nu vi se pare miracol, atunci, să câștige domnul Nicușor Dan cu ce? Cu Forța Dreptei? Cu domnul Orban? Ce fel de miracol? Sau domnul Ponta, cu ceva presupus așa, de la PSD? Sau domnul Simion, care are și el un partid — un partid puternic, ce-i drept.”, a răspuns candidatul la prezidențiale.

„Noi mizăm pe doamna Lasconi.”, a spus Bogdan Chirieac.

„Dar, totuși, deci nimeni nu e într-o situație perfectă și, repet, lupta este între candidați. Partidele — o spun limpede și definitiv — partidele, cele trei partide și grupul minorităților naționale, și-au făcut datoria față de candidatura mea. Mi-au dat ceea ce trebuie să dai unui candidat: sprijin logistic, financiar, politic, mediatic. Au făcut-o.”, a spus Crin Antonescu.

„Deci sunteți mulțumiți din acest punct de vedere?”, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Sunt mulțumit și asum întreaga răspundere pentru rezultat, pe numele meu.”, a încheiat Crin Antonescu.