Toate emisiunile
Medicina militară în România. Gl. mr. dr. Florentina Ioniță Radu, la Academia de Sănătate
General maior medic conf. univ. dr. Florentina Ioniță-Radu de la Spitalul Militar de Urgență Carol Davila vine la Academia de Sănătate de la DC Medical și DC News.
“Spitalul a fost înființat prin grija Armatei de atunci și grija conducătorilor din acea perioadă, ca spital al oștirii. După Unirea celor Două Principate, Spitalul Oștirii și-a dovedit eficiența și menirea în Războiul de Independență, după aceea în cele două războaie mondiale.
De fiecare dată, și în vreme de pace, spitalul a devenit Spitalul Militar Central și a fost întotdeauna pregătit pentru a face față unor provocări militare. Asta înseamnă că a avut un anumit profil.
În momentul de față, din păcate, situația internațională și nu departe de România este atât de tensionată încât nimenu nu exclude posibilitatea complet nedorită a unui alt război, care să implice și România, la alți parametri. Cum încercați să aduceți serviciile pe care le oferă Spitalul Militar, să le adaptați condițiilor unui posibil război pe care nu ni-l dorim, dar pe care nu îl putem exclude”, a spus acad. prof. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate, de la DC Medical și DC News.
Alături de jurnalistul Val Vâlcu și acad. prof. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate, gl. mr. dr. Florentina Ioniță Radu, ne va vorbi despre:
– importanța unui spital militar în sistemul medical de urgență
– cum se poate gestiona situația medicală în cazul unui război
– ce este medicina militară modernă
– ce înseamnă un război modern, care sunt consecințele asupra populației
– neajunsurile sistemului medical militar
– Spitalul Militar Central, prima unitate care a implementat robotica în medicină
– alocările financiare pentru spitalele militare
– impactul pandemiei de COVID-19
– adresabilitate ridicată la Spitalul Militar Central
– investiții la Spitalul Militar Central
– importanța screeningului