În cea mai recentă ediție a emisiunii „Miercurea Neagră”, analistul politic Bogdan Chirieac, alături de jurnalista Diana Tache și Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice, au discutat despre candidata Elenei Lasconi la alegerile prezidențiale din 2024 și despre faptul că liderii tradiționali ai partidului nu o susțin. 

Lasconi, candidata fără partid 

Mugur Ciuvică a remarcat că o mare parte din membrii USR nu o susțin pe Lasconi, cu atât mai puțin liderii tradiționali ai partidului.  

„Pe doamna Lasconi nu o votează partidul ei, partidul ei fiind oricum micuț. Câți sunt? Câteva mii de oameni”, a spus Mugur Ciuvică. 

„Suntem puțini, dar suntem buni. Aleși pe sprânceană”, a intervenit Bogdan Chirieac. 

„Cel puțin jumătate din partidul ei nu votează Lasconi. Toată gașca aia veche de combinatori, e adevărat, useriști, sunt împotriva lui Lasconi și nu că sunt, dar sunt pe față. Sunt public, practic. Doamna Lasconi are câteva doamne alături de ea peste tot pe unde merge și pe Seidler, doamnul ăla bizar și încă un domn. Pe ăștia doi îi are. N-are nimic din liderii tradiționali ai USR-ului. Nimic, practic. Nimic însemnând nimic. 

În momentul în care jumătate din partid nu te susține… O susțin brașovenii”, a continuat președintele GIP. 

Brașovenii o susțin pe Lasconi 

În schimb, Lasconi ar beneficia de sprijinul brașovenilor și a tineretului din diaspora, după cum a spus, în emisiune, Diana Tache. Ea a menționat că, din discuțiile avute cu alegătorii din Brașov și Sinaia, Elena Lasconi se bucură de un sprijin important în rândul tinerilor, în timp ce persoanele mai în vârstă tind să îl susțină pe Mircea Geoană. 

„Tineretul liber, diaspora, că v-a zis domnul Ciuvică că ne-am întâlnit și cu diaspora la Sinaia, o susțin. Din oamenii cu care am stat de vorbă, cred că vreo doi au fost cu domnul Ciucă… Haideți să zicem așa: din 300 de inși cu care am stat de vorba, vreo 2 votau Ciucă, vreo 25 votau Ciolacu, și restul erau împărțiți între Geoană și Lasconi – tineretul pe parte de Lasconi, seniorii în zona lui Geoană”, a spus jurnalista Diana Tache.  

„Doamna Tache, ați spus mai devreme că asta se întâmpla la Brașov, nu în tot restul țării!”, a punctat Mugur Ciuvică.  

„Nu! Nu am spus la Brașov, am spus: oamenii cu care eu am stat de vorbă… din cei care știau să voteze, așa mi-au spus. Am stat de vorbă cu oameni diferiți, într-adevăr. La Ploiești nu foarte mulți (susținători Lasconi – n.r.), dar Sinaia și Brașov așa erau împărțite”, a răspuns jurnalista.