Georgiana Teodorescu, europarlamentar AUR, a fost invitată în emisiunea lui Bogdan Chirieac de la DC News, unde a vorbit, printre altele, despre lupta împotriva drogurilor și delincvența juvenilă în interiorul UE.  

Olanda produce cele mai multe droguri sintetice 

Olanda este recunoscută drept principalul producător de droguri sintetice din Europa. Conform Georgianei Teodorescu, fenomenul devine tot mai alarmant, iar România nu este ocolită, fiind un important punct de tranzit pentru droguri, cum ar fi cocaina din America de Sud. 

„Se vor da bani pentru întărirea forțelor, pentru EUROPOL, pentru prevenirea și combaterea fenomenului drogurilor, care, din păcate, și acesta a ajuns să fie o realitate dură în România. Și aici vorbesc în principal de drogurile produse sintetic, nu vorbim de cocaina care vine din țările din America de Sud și tranzitează, în principal, România să se ducă în alte țări. În principiu, cantitățile mari tranzitează România. Mă refer la cocaină.  

În schimb, în ceea ce privește drogurile produse chimic, sintetic, în Europa în momentul de față, țara în care se produc cele mai multe este Olanda. Acolo sunt cei mai buni așa-ziși chimiști”, a spus Georgiana Teodorescu la DC News TV.  

Drogurile din Olanda, trimise în țările UE prin intermediul firmelor de curierat 

„Iar modul prin care sunt trimise drogurile către țările UE, o să râdeți, dar este prin firme de curierat, de transport, pe cale terestră. Și știți de ce? Pentru că, în Olanda, dacă te duci să pui un colet la o firmă din asta de transport, nu îți cere nici măcar o banală carte de identitate!  

Te duci, ai pus frumos coletul pe masă, ai dat bănuțul și coletul pleacă la adresa pe care o indici tu. Ce formă de control există?”, a adăugat europarlamentara.  

„Fiindcă Olanda nu s-a confruntat cu acest timp de infracționalitate și, atunci, nu are anticorp pentru ea, cum spuneați de țările nordice”, a intervenit Bogdan Chirieac, analist politic. 

„Da, dar ei produc în principal drogurile astea și ajung la noi și sunt toate ieftine!”, a completat Georgiana.  

Întrebată de ce nu sunt solicitate acte de identitate în Bulgaria la expedierea unui colet, europarlamentara a răspuns că este „avantajos să îți intre bani în țară din producerea de orice. Lor le convine”.