Candidatul PNL la președinție, Nicolae Ciucă, a fost invitat în platoul DC News TV, unde a vorbit, printre altele, despre oferta lui Ciolacu de a da un premier liberal, în cazul în care va câștiga alegerile din această toamnă. 

Ciucă respinge propunerea lui Ciolacu: Nu e otrăvită, e cu cianură!

Nicolae Ciucă este de părere că „oferta” lui Marcel Ciolacu este una „otrăvită” și că PSD-ul urmărește, de fapt, să „sufoce” PNL-ul.  

„Marcel Ciolacu a spus fără echivoc că, dacă va fi ales președinte, vă va numi direct premier. Așa a spus: premier va fi Nicolae Ciucă”, a afirmat analistul politic Bogdan Chirieac. 

„N-a spus-o doar o dată! A spus-o de nenumărate ori… Când a zis o dată, i-am zis: «Poate fi!». Când a zis-o a doua oară, zic: «Nici măcar n-a vorbit cu mine!». Când a zis a treia oară, am spus foarte clar că se alintă! În primul rând, trebuie să vedem strategia politică a PSD, prin care consideră că această «îmbrățișare» a PNL-ului poate să ducă la sufocare. Este foarte clar că electoratul de dreapta nu a acceptat și nu acceptă, chiar în situații deosebite, cum a fost cea din ultimii trei ani, să ne ducem pe o înțelegere de coaliție și o guvernare împreună cu PSD. 

Iar premierul Marcel Ciolacu, împreună cu echipa domniei sale, au zis: «Cum putem noi, totuși, să-i ținem pe ăștia acolo, la nivelul respectiv? Hai să spunem că-l punem pe Ciucă premier!». Dar pe Ciucă l-a întrebat cineva?”, a spus Nicolae Ciucă la DC News TV. 

„Deci, credeți că este o propunere otrăvită?”, a întrebat Chirieac. 

„Da! Cum să nu? Nu e otrăvită, e cu cianură!”, a răspuns candidatul PNL la alegerile prezidențiale. 

Ciucă a anunțat că nu va mai fi „niciodată prim-ministru într-un guvern al PSD”

Președintele Senatului a declarat, luni seară, că nu va mai accepta niciodată funcția de prim-ministru într-un guvern alături de PSD. Reacția sa a venit după ce Marcel Ciolacu a repetat, cu câteva ore înainte, că l-ar susține pentru funcția de premier, dar Ciucă a spus că astfel de afirmații „sună a disperare”. 

„Inclusiv prin acele declarații, care se repetă, pe cine ar numi prim-ministru și spune pe Nicolae Ciucă. Am spus, la un moment dat, că se alintă. Ei, acum, dacă tot repetă chestiunea asta, arată un pic a disperare. 

Și pot să anunț fără niciun fel de reținere că Nicolae Ciucă nu va mai fi niciodată prim-ministru într-un guvern al PSD sau împreună cu PSD, și este o chestiune de principiu. Am spus-o și o spun și acum”, a declarat Nicolae Ciucă la un post de televiziune, luni seară. 

Liderul PNL consideră că el este singurul candidat de care se tem Marcel Ciolacu și PSD.