În cadrul emisiunii Miercurea Neagră, analistul politic Bogdan Chirieac, jurnalista Diana Tache și Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice (GIP), au discutat despre șansele candidatului Mircea Geoană la alegerile prezidențiale din toamnă. Mugur Ciuvică a declarat că, în lipsa unui sprijin vizibil din partea marilor trusturi media și a ONG-urilor, precum și fără implicarea serviciilor, Geoană nu ar avea nicio perspectivă reală. 

Cine îl sprijină pe Geoană în cursa pentru Cotroceni?

Într-o discuție recentă cu Bogdan Chirieac și Diana Tache, Mugur Ciuvică a analizat șansele lui Geoană la alegerile din toamnă. Acesta a susținut că, fără un sprijin puternic din partea marilor trusturi de presă și a unor influențe „din umbră”, candidatul nu va ajunge departe în cursa prezidențialelor.  

„Domnul Geoană e… Deja se apropie termenul, nu mai are mult timp până să apară susținerea aia de care vă tot zic. Să văd măcar un trust mare de presă, zic și eu, gen Pro TV, că a fost la Iohannis acum 10 ani – de aia spun Pro TV – în spatele lui, la susținere. Să văd niște ONG-uri, soroșiste, de ce nu, la susținere. Să văd niște articole prin ziare, cum apăreau pe afară, cum apăreau în alea, The Guardian, Wall Street Journal… Toți erau fierți pe Kövesi, pe Iohannis, pe chestii din astea.

Dacă nu văd articolele… serviciile nu le vezi, dar le simți dacă pun și ele umărul un pic, un pic acolo, n-are nicio șansă. El a rămas cu echipa aia de câțiva inși, bizari unii dintre ei, unii OK”, a spus Mugur Ciuvică la DC News TV.

Mircea Geoană, bine plasat în sondaje

Mugur Ciuvică și-a exprimat, totodată, scepticismul față de sondajele care îl arată pe Mircea Geoană în topul preferințelor, afirmând că nu mai are încredere în astfel de cifre.

„E foarte sus în sondaje, domnule Ciuvică”, a punctat Bogdan Chirieac.

„Nu știu cât de sus e în sondaje. Nu mă uit în sondaje. V-am spus că nu sunt cretin. M-am uitat în sondaje destul până la alegerile europarlamentare. Nu mă mai uit de acum încolo, ce, sunt bou? Boul bolilor? Adică vin trei Gigei care se și umplu de bani, să mă prostească pe mine cu sondajele lor? Hai, pe bune!

Să se umple de bani! Eu le-aș lua banii dacă aș fi statul de drept! Da’ îi lasă statul de drept să se îmbogățească din prostitul lumii… Aia e! Dar măcar să nu fiu eu prostul proștilor! Lumea face ce vrea, dar eu mă refer la mine. Lasă-mă, nene, neprostit! M-ați prostit destul până în iunie”, a punctat președintele GIP.