Într-o nouă ediție a emisiunii „Ce Se Întâmplă”, moderatorul Răzvan Dumitrescu și Daniel Băluță, primarul Sectorului 4 al Capitalei și proaspăt prim-vicepreședinte al Partidului Social Democrat, au discutat, printre altele, despre victoria lui Nicușor Dan la alegerile locale, în contextul alegerilor iminente din toamnă.

Nicușor Dan a câștigat pentru a doua oară alegerile pentru Primăria Capitalei, cu 45% din voturi. În discursul său de după victorie, el a menționat că, deși a făcut „multe greșeli în ultimii ani”, nu și-a „bătut joc niciodată” de mandatul dat de bucureșteni.  

A fost lăsat Nicușor Dan să câștige alegerile locale?

În cadrul emisiunii „Ce Se Întâmplă”, moderatorul Răzvan Dumitrescu l-a întrebat pe invitatul zilei, Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, dacă Nicușor Dan a fost „lăsat să câștige” alegerile locale.  

„Nu, în niciun caz. Întreaga organizație PSD București a făcut tot ce este posibil pentru a fi convingători în fața alegătorilor. Alegătorii au avut o altă opțiune decât cea pe care am propus-o noi, în persoana doamnei Gabriela Firea.  

Ca atare, rezultatul a fost cel pe care l-ați văzut și dvs. – un rezultat pe care îl respectăm și, chiar în calitate de vicepreședinte al Partidului Social Democrat, îmi exprim întreaga disponibilitate de a colabora și coopera cu primarul general al Capitalei, în folosul cetățenilor”, a răspuns Daniel Băluță. 

Colaborarea dintre Nicușor Dan și primarii de sectoare, „înghețată”

„Am ajuns la colaborarea asta… După alegeri, s-a schimbat ceva? Se colaborează mai bine cu domnul Nicușor Dan? Pentru că erau niște tensiuni”, a întrebat Răzvan Dumitrescu. 

„Nu au evoluat pentru că, din păcate, nu au cum să evolueze în nicio direcție; sunt absolut înghețate. Așteptăm cu nerăbdare să intre în mandat toți primarii aleși și sunt convins că înțelepciunea este cea care îl va ghida pe domnul primar general al Capitalei, asta împreună cu o disponibilitate, în primul rând, a Partidului Social Democrat și, sunt convins, că și a Partidului Național Liberal, de a sprijini necondiționat toate proiectele care sunt în interesul cetățenilor, pentru că scopul nostru comun este acela de a face viața bucureștenilor mai bună”, a spus reprezentantul PSD. 

Au primăriile de sector mai mulți bani decât PMB?

„La un moment dat, era supărat (Nicușor Dan – n.r.) că primăriile de sectoare au mai mulți bani decât Primăria Generală și zicea că o să facă un referendum, ca să decidă cetățenii dacă nu cumva trebuie invers. Ce părere aveți?”, a vrut să știe moderatorul. 

„O părere foarte proastă despre această idee. Vreau să vă spun un lucru extrem de interesant din punct de vedere economic: Primăria Capitalei cheltuie 60% din bani pe subvenții. Asta e o problemă legată de strategie economică, de management… Asta e o problemă foarte mare! Indiferent cât de mulți bani ar avea PMB, asta reprezintă o problemă majoră.  

A doua problemă pe care o întrevăd în acest expozeu pe care l-a făcut domnul primar general este legată de faptul că, în situația deocamdată ipotetică în care ar exista o colaborare între primarul general și primarii de sectoare, o parte foarte importantă din proiectele primarului general pot fi implementate de primarii de sector. (…) După cum ați văzut, Pasajul Doamna Ghica a fost finalizat într-o astfel de relaționare”, a conchis vicepreședintele PSD.