Într-un interviu pentru DC News TV, expertul în frumusețe Diana Sîrboiu a împărtășit secretele unui ten perfect: ce produse trebuie să folosim pentru piele, de la ce vârstă și ce importanță are rutina de skincare în viața noastră de zi cu zi.

De ce trebuie să avem o rutină zilnică de îngrijire a tenului?  

Diana Sîrboiu, expert în frumusețe, subliniază importanța unei rutine de îngrijire a tenului, care include demachierea cu un produs adecvat, tonifierea pentru reglarea pH-ului, urmată de aplicarea unui ser și a unei creme. Ea atrage atenția asupra rolului esențial al tonerului, adesea neglijat, în eficiența întregii rutine. 

„Rutina este foarte importantă. Trebuie să o aibă toată lumea. Și nu este foarte grea. Sunt cinci pași simpli. Totul începe cu demachierea (spălarea, curățarea) cu produsul care ți se potrivește ție. Există trei produse: ori lapte, ori gel, ori cremă, în funcție de ten. Sau o apă micelară, care după trebuie spălată.  

Următorul pas este tonifierea. Foarte multă lume nu folosește tonic, dar el este foarte important. Este ca un conductor pentru substanța pe care o punem după. Tonerul reglează pH-ul. Urmează un ser și o cremă. Și factorul de protecție, mai ales în ultima perioadă: este musai!” , a explicat Diana Sîrboiu, beauty expert, la DC News TV. 

Vârsta de la care ar trebui să introducem crema de ochi în rutină 

În ceea ce privește îngrijirea pielii din jurul ochilor, Diana Sîrboiu recomandă introducerea cremei de ochi în rutina zilnică de la o vârstă relativ tânără, începând cu 25-30 de ani, în funcție de predispoziția genetică. 

„Crema de ochi… Eu le recomand să înceapă să o folosească de la 25-30 de ani, în funcție de genă”, a spus expertul în frumusețe.  

Diana Sîrboiu a vorbit și despre importanța aplicării SPF-ului. Potrivit acesteia, multe probleme ale pielii, cum ar fi petele pigmentare, sunt adesea cauzate de expunerea la soare fără protecție adecvată.

„Am întâlnit multe persoane, chiar anul acesta, care mi-au zis: «Uite câte pete am. Anul ăsta mi-au apărut». Nu au apărut anul ăsta. Le aveai acolo și acum s-au agravat. Și când ieși din casă trebuie să folosești cremă cu factor de protecție solară. Există spray-uri, există fond de ten cu protecție”, a punctat Diana, beauty expert și trainer cu experiență de peste 15 ani.