Astăzi este o zi importantă pentru pasionații de astrologie, deoarece Mercur își începe retrogradarea în semnul Fecioarei, a anunțat Daniela Simulescu în cadrul emisiunii sale zilnice de la DC News TV.

„Mă rog să nu se strice aerul condiționat, să nu se blocheze traficul când plec de la studio, să nu mi se strice telefonul și să nu mi se strice planurile. Mă rog și pentru voi”, a declarat astrologul, subliniind efectele acestei retrogradări.

Efecte resimțite până pe 26 septembrie

Simulescu a explicat că Mercur retrograd poate cauza diverse perturbări în viața de zi cu zi, subliniind că „retrogradarea începe astăzi, 5 august, și se va încheia pe 29 august, când Mercur va părăsi semnul Fecioarei pentru a intra în Leu. Efectele retrogradării vor continua însă până pe 26 septembrie”.

„Așadar, pe 26 septembrie Mercur părăsește de tot semnele contaminate de retrogradare. Acum își arată mușchii, se va desfășura până pe 29 august, când veți citi peste tot că s-a terminat, dar țineți minte că vor mai fi niște rămășițe până pe 26 septembrie”, a adăugat ea.

Aceasta a avertizat că perioada de retrogradare aduce provocări în organizarea și planificarea activităților, având în vedere că semnul Fecioarei este asociat cu munca și disciplina.

Nativii și cei cu ascendentul în Gemeni, în pericol

În special pentru nativii Gemeni și cei cu ascendentul în acest semn, retrogradarea Mercurului va aduce provocări semnificative.

„Mercur este guvernatorul vostru, așa că retrogradarea aceasta nu vă priește, fiind în Casa a IV-a și având un careu cu Uranus. Vor apărea în familie situații pe care nu le puteți rezolva când vă este lumea mai dragă și se strică lucrurile pe ici, pe colo: o mașină de spălat, un frigider. Aveți o neliniște permanentă și vreți să-i contaminați și pe ceilalți. Dacă cineva este liniștit, vă supărați și-l enervați și pe el”, a avertizat astrologul.

Simulescu a încheiat emisiunea cu un mesaj de încurajare pentru telespectatori, sfătuindu-i să fie precauți și să aibă răbdare în fața obstacolelor aduse de retrogradarea Mercurului.