În cadrul unei intervenții telefonice la Antena 3 CNN, analistul politic Bogdan Chirieac a discutat despre recentele evoluții politice din Statele Unite și situația conflictului din Ucraina.

Trump a acceptat candidatura la președinția SUA în noiembrie

„Acceptarea candidaturii de către Donald Trump nu a fost o surpriză pentru nimeni. Era o surpriză dacă nu o accepta, dar nu este cazul de așa ceva. Sunt presiuni uriașe asupra lui Joe Biden să nu mai candideze, aici trebuie să vedem ce se va întâmpla și dacă o va propune pe Kamala Harris. În opinia mea, nici dumneaei nu este un candidat suficient de puternic pentru a-l învinge pe Donald Trump,” a transmis Bogdan Chirieac.

Chirieac a subliniat importanța următoarelor decizii politice, în special în ceea ce privește candidatura lui Joe Biden și posibilitatea ca Kamala Harris să fie propusă drept candidat. Analistul și-a exprimat îndoielile cu privire la capacitatea acesteia de a câștiga în fața lui Trump.

Ce va ieși din convorbirea telefonică dintre Zelenski și Trump

În ceea ce privește situația internațională, Chirieac a discutat despre convorbirea recentă dintre Donald Trump și Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei. „În privința convorbirii cu Volodimir Zelenski, Donald Trump a promis că în 48 de ore pune capăt războiului din Ucraina, iar J. D. Vance nu este de acord cu ajutorul oferit de SUA Ucrainei. Ca să spunem așa, nu era de acord, pentru că după ce ești nominalizat ca vicepreședinte poate îți mai schimbi opiniile. Când erai senator, poate aveai alte puncte de vedere,” a explicat analistul.

Cererile lui Zelenski nu vor fi acceptate de Putin

Chirieac a abordat și cererile președintelui Zelenski privind retragerea trupelor rusești și semnarea păcii: „Să vedem ce iese din această convorbire, pentru că să știți că nu există miracole. Doar în poveștile cu zâne ai bagheta magică prin care Rusia se retrage. Asta cere președintele Zelenski: Ca Rusia să se retragă din toate teritoriile ocupate, să plătească daunele pentru ororile comise și să se semneze pacea. Nu cred că Vladimir Putin va face asta,” a conchis Chirieac.