Mugur Ciuvică a reacționat la interviul acordat de Ambasadorul SUA în România, Kathleen Ann Kavalec, jurnaliștilor Cristian Pantazi și Dan Tăpălagă, în cadrul emisiunii Miercurea Neagră de la DC News TV.

Întrebări reciclate de 10-15 ani

„Am văzut un interviu absolut excepțional pe care Pantazi și Tăpălagă i l-au luat Ambasadorului SUA în România, Kavalec, înainte de Summit-ul NATO de la Washington. Am mai văzut interviuri acordate unor jurnaliști normali, dar acest interviu a fost excepțional.

Nu mai știu ce au întrebat-o în prima jumătate, după care i-au pus vreo 10 întrebări ca cele de acum 10-15 ani: «Nu-i așa că România este o țară foarte coruptă? Nu-i așa că lupta anticorupție s-a dus? Nu-i așa că Klaus Iohannis a candidat aiurea la NATO? Nu-i așa că administrația română și guvernarea sunt niște mincinoși cu cei 2% pentru NATO?”, a transmis Mugur Ciuvică la DC News TV.

S-au dat cu capul de colțul mesei

„Doamna ambasador a rămas absolut impasibilă. Mi-i imaginez pe ăștia doi cum se dădeau cu capul de colțul mesei când auzeau răspunsurile. Cu corupția a zis că nu, România a făcut pași importanți. A scăzut lupta? Nu, constată pe termen lung progrese. Nu-i așa că suntem mincinoși că am zis 2%? Nu, România e lider în mișcarea asta de înarmare. Nu-i așa că Iohannis a candidat aiurea? Nu, noi îl respectăm pe Iohannis, tot ce a făcut a făcut foarte bine.

Numai așa le-a răspuns. Nu cred că-și revin câțiva ani de zile după interviul ăsta. E dreptul lor să pună aceste întrebări și dreptul meu să comentez. Lucrurile acestea au venit înainte de țeapa dată de Iohannis cu Ciucă la NATO, dar nu cred că se schimba ceva”, a adăugat Ciuvică.

„Așa este, nu cred că s-au supărat americanii că au pus un tacâm în plus la masă și nu a venit Klaus Iohannis să mănânce”, a răspuns Bogdan Chirieac.